Sformatino di Ricotta z omako črnega tartufa

recept, recepti, receptura, recepture -

Sformatino di Ricotta z omako črnega tartufa

Sformato je soufflé jed, narejena iz več sestavin - več vrst zelenjave, sira, drobtin – ki jih skupaj drži béchamel ali jajca.


Sestavine:

  • 4 žliče tartufate Gourmet 15% 
  • 220g ricote 
  • Solni cvet s tartufi in sveže mleti črni poper 
  • ⅓ jogurtovega lončka sveže ribanega parmezana 
  • 2 stepena jajčna beljaka

Priprava:

  1. Pečičo predhodno zagrejte na 175 stopinj. 
  2. Zmešajte ricoto, parmezan in stepena jajčna beljaka ter vse skupaj začinite s soljo in poprom. 
  3. Vzemite 4 alumnjaste kalupe in v vsakega položite žlico tartufate, nato v kalupe enakomerno razdelite rikoto.
  4. Kuhajte na vodni kopeli v pečiči približno 45 minut. Odstranite iz pečiče in pustite, da se ohladi.
  5. Pekač obrnite in rikoto položite na servirni krožnik. Okrasite z tartufato, fino mletim parmezanom in fino mletimi svežimi tartufi ali olivnim oljem z belimi tartufi. 

Napiši komentar

Vsak komentar mora biti pred objavo odobren.

Oznake

EUR