Umešana jajca z belim tartufom

brunch, recept, recepti, receptura, recepture -

Umešana jajca z belim tartufom

Gurmanski zajtrk po receptu voditelja in kuharja oddaja Gourmet Kitchen, Marka Spencerja.

Sestavine:

  • 8 jajc proste reje
  • 7 čajnih žličk smetane za stepanje
  • 7 čajnih žličk masla
  • 40-60g narezanega svežega belega tartufa
  • 1 čajna žlička sesekljanega drobnjaka

Priprava:

Prvi korak: V skledi rahlo zamešajte jajca in smetano za stepanje.

Drugi korak: Pogrejte ponev nad močnim ognjem in nato dadajte maslo. Ko se maslo začne peniti, ga odstranite s toplote in v ponev vljite mešanico jajc in smetane. Nato vrnite na zmeren ogenj in mešajte z leseno žlico ali kuhalnico. Dodajte še fino mlete bele tartufe in drobnjak in mešajte samo še kakšno minuto, dokler niso jajca niso lepo umešana.

Tretji korak: Jajčka položite v skodelico ali jajčno lupino in juh na vrhu okrasite z dvema rezinama belih tartufov.

Opomin: Da bi ojačali okus belih tartufov pred uporabo jih shranite tupperware posodi v z štirimi naoljenimi jajci za 4 - 5 dni. Dalj časa, ko so zaprti, tem boljši bo okus. 

Jajca odprite z jajčnim odpiračem, da dobite lep, enakomeren in raven rob. Nato jih dajte v posodo, lupine pa pazljivo očistite.

V kolikor želite to jed predstaviti brez okrasitve z tartufi, lahko na vrhu posujete črno Havajsko sol. 


Napiši komentar

Vsak komentar mora biti pred objavo odobren.

Oznake

EUR