Burger z tartufi

brunch, recept, recepti, receptura, recepture -

Burger z tartufi

Ste si želeli za zajtrk slanino, jajce in sir? Zakaj si nebi privoščili burgerja, ki ima vse to? Naš črno beli burger z prelivom iz majoneze iz tartufov in napolnjen s pehtranom, sirom, slanino in pečenim jajcem je odlična izbira in z našo pomočjo si ga z lahkoto pripravite sami.

Sestavine:

  • ¼ jogurtovega lončka majoneze 
  • ¾ čajne žličke olivnega olja z belimi tartufi Gold Istra
  • ½ čajne žličke limoninega soka
  • ½ čajne žličke limoninega zesta
  • Morski solni cvet z tartufi Gold Istra in sveže mleti črni poper
  • 0,5kg zorjene govedine
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 rezine pol trdega ovčjega sira Konda
  • 2 popečeni bombeti
  • 4 rezine tanko rezane pečene slanine
  • 2 ocvrta jajca

Priprava:

1. V majhni posodi zmešajte majonezo, olivno olje z belimi tartufi Gold Istra, limonim sok, limonim zest, sol in poper. Nato posodo odložite na stran.

2. Naredite 200 gramske polpete in jih začinite z soljo in poprom. Nato v ponvi na srednje močnem ognju pogrejte olje in v ponev položite meso. Meso pečite 4 do 5 minut na vsaki strani in ga obrnite zgolj enkrat dokler lepo ne porjavi. Ko meso obrnete, položite eno rezino pol trdega ovčjega sira Konda čez vsak kos mesa, da se stopi. 

3. Majonezo z tartufi namažite na bombete. Položite meso na spodnjo bombeto, nato položite preko dve rezini slanine in eno ocvrto jajce. Pokrijte vse z zgornjo polovico bombete in servirajte toplo. 

*Če se počutite malo noro, shranite maščobo z slanine in z njo popečite kruh in meso. To burgerju doda malo priokusa dima za bolj intenziven okus slanine. Ker, če ste se že odločili pojesti burger za zajtrk, potem mora biti res odličen.


Napiši komentar

Vsak komentar mora biti pred objavo odobren.

Oznake

EUR