File z omako béarnaise in narezanimi črnimi tartufi

recept, recepti, recepti s tartufi, recepture -

File z omako béarnaise in narezanimi črnimi tartufi

V tem receptu naše "črne diamante" tartufe tanko narežemo, da obogatimo okus in vonj mehkega filet mignona.

Sestavine:

  • 1/4 jogurtovega lončka kisa  
  • 1/4 jogurtovega lončka belega vina  
  • 2 žlici zmlete šalotke
  • 3 ekstra velike jajčne beljake 
  • 1 čajna žlička vode
  • neslano maslo, stopljeno in vroče
  • 2 fileja plučne govedine (približno 150g vsak)
  • 2 čajni žlički morske soli
  • 1 čajna žlička svežega črnega popra
  • 1 žlica olivnega olja
  • 2 žlici masla 
  • 1 cel črni tartuf

Priprava:

  1. Na srednje močnem ognju pogrejte ponev in dodajte kis, vino in šalotko. Kuhajte doklerne prepolovite volumna tekočine, nato odstranite z ogna in pustite, da se ohladi.
  2. Jajčne rumenjake, vodo in ohlajeno mešanico iz prve točke prelijte v multipraktik in počasi mešajte ob počasnem dodajanju stopljenega masla. Nato omako prelijemo v posodo in jo spravimo na toplo.
  3. Fileja po okusu začinite z soljo in poprom ter na srednje močnem ognju pogrejte ponev. V ponev dodajte olivno olje in žlico masla ter vanjo položite fileja, ki ju ne premikajte dve minuti.
  4. Fileja obrnemo in ju pečemo še na drugi strani približno dve minuti, nato ju odstranimo iz ponve in ju za dve minuti prekrijemo z aluminjasto folijo.
  5. Na krožniku servirajte en file govedine in približno 100g béarnaise omake ter okrasite z sveže naribanimi črnimi tartufi.

Napiši komentar

Vsak komentar mora biti pred objavo odobren.

Oznake

EUR