Pražen piščanec s črnimi tartufi

recept, recepti, receptura, recepture -

Pražen piščanec s črnimi tartufi

Sestavine

  • majhni piščanec (približno 1,5kg)
  • 2 čajni žlički olivnega olja 
  • sol in poper po okusu
  • 1 limona narezana na kline
  • 3 lističi timijana
  • 3 lističi rožmarina
  • 2 čajni žlički masla (1/4 masla) 
  • 30gramov svežih črnih tartufov 

Priprava

  1. Piščanca prebrižite, da bo lepo suh
  2. Kožo premažite z mešanico olivnega olja, soli in popra
  3. Piščanca napolnite z tremi limoninimi klini, timijanom, rožmarinom in po želji z česnom 
  4. Stopite maslo in vanj tanko narežite tartufe
  5. Pod kožo od prsi do vratu in na celotne prsi namažite mešaničo masla in tartufov
  6. Pečite v predhodno zagreti pečiči na 200 stopinjah približno eno uro. Prvih 50 minut naj bo piščanec prekrit z aluminjasto folijo, da se vrh ne zažge, nato pa za zadnjih 10 minut odstranite folijo in pustite, da koža lepo porjavi. 

Napiši komentar

Vsak komentar mora biti pred objavo odobren.

Oznake

EUR