​O nas in naših tartufih

Od naših začetkov kupcem zagotavljamo najbolj kakovostne tartufe, saj se nenehno osredotočamo na zahteve naših strank in poskušamo izpolniti njihove še tako zahtevne želje.

V podjetju Gold Istra smo ponosni, da vam lahko nenehno ponujamo nove in nove storitve, obogatene s priporočili naših uglednih strank. Poleg tega smo vedno odprti za predloge, saj se zavedamo, da bomo le tako izpolnili vaše želje, vam zagotovili najvišjo kakovost izdelkov in hitro dostavo po celem svetu. Če imate kakršnakoli vprašanje, ne oklevajte, kontaktirate nas takoj ! Mislimo drugače, zato se tudi drugače obnašamo. Smo ekipa zavezana k spoštovanju tega izjemnega daru narave, saj ga nabiramo na naravi prijazen način, da ne rušimo občutljivega ravnovesja ekosistemov gozdov, ker naša prioriteta ni cena, ampak visok standard naših proizvodov.

Sodelujemo z manjšimi dobavitelji, ki spoštujejo zaklade naše matere zemlje in pridelujejo le omejene količine. Skrbno nadzorujemo proizvodnjo od prvega do zadnjega koraka, ko izdelek položimo v vaše roke.

Ponujamo široko paleto produktov iz tartufov : tartufate, kreme, olja, namaze, vina, med in še mnoge druge specialitete, vse pripravljene po tradicionalnih metodah. S sodobnimi tehnikami pakiranja pa vam zagotavljamo absolutno svežino in kakovost.

Kaj je Tartuf?

Gomoljíke ali tartúfi so užitne podzemne gobe iz rodu Tuber (gomoljika). Uspevajo povečini v Franciji, Italiji in v Istri.

truffe-noire.jpg

So nenavaden, skrivnosten gomolj, ki se skriva pod zemljo. Ker nimajo nadzemnih delov, jih človek sam ne more najti. Lahko pa jih zavoha posebej za to izurjen pes ali svinja. Po zaslugi svojega ostrega vonja te živali nabiralcem pokažejo skrita mesta, kjer bi se utegnili skrivati tartufi. Nabiralci tartufov poznajo tudi številne znake, ki jih vodijo do kraja, kjer naj bi rastli tartufi. Navadno jih iščejo v bližini posameznih debel dreves ali na obronkih gozdov, dobra lokacija pa je navadno najstrožje varovana skrivnost. 

Obstaja veliko vrst tartufov, vendar jih je užitnih le devet. V Istri lahko poskusite Tuber Magnatum Pico t.i.: plemeniti beli tartuf, Tuber Melanosporum Vittadini t.i.: plemeniti črni tartuf, kot tudi Tuber Aestivum in Tuber Brumale t.i.: poletni in zimski tartuf.

Najraje rastejo v zmernem podnebju in zemlji z visoko vsebnostjo gline in kalcija. Razvijajo se od 5 do 8 tednov, odvisno od vrste tartufov. Tudi oblika, velikost in okus vsakega tartufa se razlikuje glede na okolje v katerem raste.

V Sloveniji je nabiranje tartufov prepovedano, kljub temu pa jih poznavalci ("tartufosledniki") vsako leto naberejo od 100 do 200 kilogramov.

Tartufi so bogati z beljakovinami in minerali kot so kalij, kalcij in magnezij. So čudovita "zdrava hrana" in vir različnih pomembnih hranil. 

EUR