Varnost In zasebnost

Izjava o zasebnosti določa, kako LAMA D. O. O., uporablja in ščiti vse informacije, ki jih pridobi z vašo uporabo te spletne strani. LAMA, D. O. O., se zavezuje, da zagotavlja zaščito vaše varnosti in zasebnosti. V kolikor vas prosimo za določene podatke po katerih vas bomo lažje identificirali, ste lahko prepričani, da se bodo le ti lahko uporabljali v skladu z izjavo o zasebnosti. LAMA D.O.O., si pridržuje pravico do spremembe te izjave. Vse omembe LM v tej izjavi predstavljajo družbo LAMA D.O.O.

IZJAVA O ZASEBNOSTI

1 - ČLEN

Stranka je dolžna obvestiti LM o vseh podatkih in dejstvih, ki so pomembni za vzpostavitev in nadaljevanje pravno poslovnega odnosa, pri čemer so zlasti pomembni podatki o spremembi prebivališča ali sedeža stranke, spremembi lastniške strukture stranke, spremembi pravnoorganizacijske oblike stranke, nastop stanja, ki kaže na insolventnost (plačilno nesposobnost) stranke, ne glede na to, ali so podani zakonski pogoji za uvedbo stečaja ali prisilne poravnave in drugi podatki, dogodki in stanja, ki lahko vplivajo na pravno poslovno razmerje med družbo LM in stranko.

2 - ČLEN

LM zbira nekatere osebne podatke strank: imena in priimke oziroma firme pravnih oseb, elektronski in navadni naslov ter telefonska številka. LM zbira podatke v primeru izvedbe spletnega nakupa, naročila kuponov, e-kuponov ter ob naročilu na e-novice in ostale e-publikacije. LM si pridržuje pravico, da zahteva od stranke dokazilo o njenem premoženjskem stanju. Stranka izrecno soglaša, da bo na zahtevo družbe LAMA D.O.O., brez odlašanja predložila podatke o svojem premoženjskem stanju, lastniški strukturi, pravno organizacijskem statusu, predložila morebitna jamstva, ki so določena s pogodbo, ponudbo ali temi splošnimi pogoji. Če tega stranka ne stori, slednja izrecno dovoljuje, da LM pridobi te podatke pri osebah, ki s temi podatki razpolagajo. Prav tako stranka pooblašča osebe, pri katerih so ti podatki, da omogočijo družbi dostop in vpogled v te podatke ter se zato izrecno odpoveduje tajnosti in varovanju teh podatkov proti družbi LAMA D.O.O. ter od nje pooblaščenim osebam. LAMA D.O.O. se zavezuje, da bo te podatke uporabil zgolj v te namene pridobivanja podatkov za sklenitev pogodbe in jih ne bo kakorkoli zlorabil. V primeru, da LM ne pridobi ustreznih podatkov ali jih stranka ne predloži, LM ni dolžan skleniti pogodbe oziroma vstopiti v pravno poslovno razmerje s stranko.

3 - ČLEN

Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletnih strani www.tartufi.si, www.gourmet-truffles.net ali www.trufflesshoponline.com za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni stranka spletne strani posebej privolila v drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov, ki se lahko uporablajjo za drugačne namene.

4 - ČLEN

LM se zavzeuje, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetja LM. Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in v skladu z evropsko zakonodajo. Navedene osebne podatke uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z registriranimi uporabniki spletne trgovine. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Vsi zaupni podatki, ki se prenašajo preko spleta (osebni podatki, podatki o nakupih in številke plačilnih kartic), so ustrezno kodirani, zato jih tretje osebe ne morejo prebrati. Za neregistrirane uporabnike – goste pa za čas do izpolnitve naročila hranimo naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

5 - ČLEN

Na splošno, tretjih ponudnikov, ki jih uporablja nas bo samo zbiranje, uporabo in razkritje vaših podatkov, kolikor je to potrebno, da bi jim omogočili opravljanje storitev, ki jih zagotavljajo, da nam.Vendar pa nekaterih tretjih ponudnikov, kot so plačilni vrata in druge plačilne transakcije, procesorje, imajo lastne izjave o zasebnosti v zvezi s podatki, ki smo zahteva, da zagotovijo, da se jim za nakup povezane transakcije. Za te ponudnike, priporočamo, da si preberete njihove izjave o varovanju zasebnosti tako da boste razumeli način, na katerega vaše osebne podatke bo skrbel za te ponudnike. Zlasti ne pozabite, da nekateri ponudniki se lahko nahaja v ali so objekti, ki se nahajajo v različnih pristojnosti, kot lahko vi ali nas. Tako da, če boste izvoljeni, če želite nadaljevati z posla, ki vključuje opravljanje storitev, ki so tretje osebe, ponudnika storitev, nato vaših podatkov, lahko postane predmet zakonov v pristojnosti(i), v kateri je ponudnik storitve ali njegovi objekti nahajajo. Kot primer, če ste se nahajajo v Kanadi in vaše transakcije se obdelajo za vplačilo, ki se nahajajo v Združenih državah amerike, vaši osebni podatki uporabljajo v dokončanje transakcije, ki je lahko predmet razkritja v Združenih državah zakonodaja, vključno s Patriot Act. Ko zapuščate našo spletno trgovino na spletni strani ali pa se preusmerijo na spletne strani tretje osebe ali aplikacijo, vam ni več, ki ga ureja ta Pravilnik o Zasebnosti ali v naši spletni strani v skladu s Pogoji Storitve.

5.1 - Povezave

Ko boste kliknili na povezave na naši spletni trgovini, se vas lahko usmeri stran od našega spletnega mesta. Nismo odgovorni za varovanje zasebnosti drugih spletnih strani in spodbujamo vas, da preberete njihove izjave o zasebnosti.

6 - VARNOST

V koraku »Izbira plačila« vam glede na vaš profil ponudimo možne načine plačila. Plačilo je možno ob naročilu na spletu ali ob prevzemu naročila. Plačilo je glede na vaš profil možno z Paypalom, s plačilno kartico Maestro, MC/VISA, Diners, American Express, JCB itd.. V kolikor ste pravna oseba je plačilo možno tudi na odlog. Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Upravitelj Spletne trgovine Gold Istra Tartufi, je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za potrebe poslovanja trgovina zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu 

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo. Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko trgovina.varnost.si shrani tudi nekatere trajne piškotke, to so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter štirje piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta). Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku trgovina.varnost.si shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca. Upravitelj trgovina.varnost.si lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analize. Upravitelj Spletne trgovine podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam. Dostavni službi (npr. Pošta Slovenije) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

6.1 - Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih trgovina.varnost.si zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov. 

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja o zasebnosti in varnosti naše spletne strani, vas vabimo, da pošljete vaša vprašanja nam po e-pošti na info@la-ma.si ali po telefonu na +386 51 664 942.

7 - ČLEN

Piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se shrani na računalniku ob obisku spletne strani. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, za seje (npr. prijavljanje na forume), za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz različnih naprednih vsebin na spletni strani(npr. zemljevidi, video), za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij (več o piškotkih), ter tudi za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta. Zakonsko omejevanje piškotkov je predvsem posledica zlorabe tehnologije piškotkov za sledenje uporabnikom in s tem poseganja v zasebnost na spletu.

7.1 - Vrste piškotkov

Piškotki imajo lahko zelo različne sestavine. Dobri piškotki so zelo koristni za obiskovalce, še posebej za seje, prijave, košarice artiklov in podobne naloge spletne strani. Nekateri piškotki so koristni predvsem za lastnike spletnih strani. Na primer služijo za spremljaje količino obiska, torej doseg svojega spletnega mesta, posredno pa koristijo tudi končnim obiskovalcem, saj omogočajo avtorjem vsebin vpogled v to, kateri prispevki na spletni strani so za obiskovalce zanimivi, na podlagi povratnih informacij, pa lahko spletno stran približajo bralcem z zanimivejšimi vsebinami. Nekateri piškotki pa, vsaj iz vidika Informacijskega urada, niso dobri. Ti neokusni piškotki predvsem beležijo podatke o vaših aktivnostih na spletu, ki jih potem v obdelajo in pridobljene informacije posredujejo tretjim subjektom, najpogosteje oglaševalcem. Zaradi tega se na primer različnim ljudem na spletu prikazujejo različni oglasi. Vsak vidi oglase izdelkov in storitev, ki jih bo bolj verjetno kupil. Lastnikom sledilnih piškotkov pa to omogoča večji zaslužek iz oglaševanja.

Urad informacijskega pooblaščenca deli piškotke predvsem glede na invazivnost:

  • Začasni ali sejni piškotki
  • Trajni ali shranjeni piškotki
  • Lastni piškotki
  • Drugi piškotki

Vsako vrsta piškotkov se v zakonodaji in smernicah pooblaščenca tretira drugače, kar lastnikom spletnih strani in spletnim razvijalcem otežuje doseganje skladnosti z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Lastnikom spletnih strani nalaga, da se morajo o problematiki zasebnosti piškotkov podrobno podučiti, ter o uporabi le teh osveščati tudi svoje spletne obiskovalce. V primeru invazivnejših piškotkov pa morajo od obiskovalcev pridobiti soglasje za njihovo uporabo.

Nastavitve o piškotkih si lahko tudi ponastavite. Prav tako lahko sami v svojem brskalniku določite nivo zasebnosti glede piškotkov.

Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov, ni mogoče ugotoviti imena in priimka ter drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

VRSTE PIŠKOTKOV, KI JIH UPORABLJAMO:

Ime piškotka, Namen, Čas piškotka, Stran

  • PHPSESSID, Sistemski piškotek, do zaprtja brskalnika, tartufi.si
  • WRIgnore, Statistika ogledov spletne strani, 10min, tartufi.si
  • WRUID, Statistika ogledov spletne strani, Časovno neomejen, tartufi.si
  • __CT_Data, Statistika ogledov spletne strani, 1 leto, tartufi.si
  • _ga, Statistika ogledov spletne strani, 2 leti, tartufi.si
  • _gat, Statistika ogledov spletne strani, 10 min., tartufi.si
  • _we_wk_ss_lsf_, Sistemski piškotek, do zaključka seje, tartufi.si
  • allowCookies, Shrani izbiro uporabnika če se strinja s piškotki, 2 leti, tartufi.si
  • ga-disable-UA-10961905-3, Shrani izbiro uporabnika za onemogočanje analitike, 1 mesec, tartufi.si
  • APISID, google maps, 2 leti., google.com
  • HSID, google maps, 2 leti., google.com
  • NID, google maps, 6 mesecev., google.com
  • PREF, google maps, 2 leti., google.com
  • SAPISID, google maps, 2 leti., google.com
  • SID, google maps, 2 leti., google.com
  • SSID, google maps, 2 leti., google.com

8 - ČLEN

Če v pogodbi med družbo LAMA D.O.O. in stranko ni dogovorjeno drugače, si LM pridružuje lastninsko, avtorsko ter sorodne pravice, do katerihkoli in vseh dokumentov, ki so potrebni ali zagotovljeni v zvezi s sklenitvijo in ali izvrševanjem pogodbe.

9 - ČLEN

Vsi zapisi, listine, tehnična dokumentacija in druga dokumentacija, povezana s predmetom pogodbe, so in ostanejo v lasti družbe LAMA D.O.O. tudi po sklenitvi pogodbe, razen če je LM izdal pisno dovoljenje za uporabo tega gradiva. V primeru da LM izda soglasje za uporabo te dokumentacije, se stranka zavezuje, da bo omenjeno dokumentacijo uporabljala izključno za namene vzdrževanja in nima pravice fotokopiranja in distribucije. Stranka soglaša in je izrecno seznanjena, da omenjena dokumentacija predstavlja poslovno skrivnost družbe LAMA D.O.O..

VPRAŠANJA IN KONTAKTNE INFORMACIJE

V kolikor želite: popraviti, spremeniti ali izbrisati vaše osebne podatke, ki jih imamo o vas ali preprosto želite več informacij se obrnite na naše našega predstavnika na info@la-ma.si ali po pošti na LAMA, D. O. O., Gestrinova 7, 1000 Ljubljana.

[Re: Varnost&Zasebnost]

[LAMA, d. o. o., Gestrinova 7, Ljubljana, 061, 1000, Slovenija]

EUR